Reser du mycket med jobbet eller privat? Oavsett om du har mobilen eller datorn med dig kan det vara bra att tänka på surfkostnader. Särskilt om du har tjänstetelefon. Det har visserligen blivit billigare att surfa utomlands. Reser du utanför EU riskerar det dock att bli högre siffror.

 

En viktig sak att tänka på när du åker utomlands på jobb men också privat– är att stänga av roaming funktionen. Det är för att inte förbruka data i onödan. Slå på en utlandsspärr eller stäng av data roaming funktionen direkt i telefonen. Använder du en utlandsspärr kan du sätta upp ett max tak som du surfar för. Det kan vara särskilt bra om du använder jobbtelefonen.

 

Knep för att surfa hela månaden

 

Att surfmängden tar slut mitt i resan är ingen höjdare. Med några enkla knep kan du därför få surfen att räcka hela månaden. Som gp.se skriver om är det framförallt internetförbrukning som är högst när mobilräkningen väl landar. Utbudet för abonnemang är större idag men tänkt på att det också går att skräddarsy. Det blir billigare i längden än att köpa extra surf varje månad. Det finns ett surf alternativ som ger obegränsat med surf om du vet med dig att du surfar väldigt mycket. Det du själv också kan göra är att till ändra till en lägre uppspelningskvalitet när du tittar på rörliga bilder. Netflix och Youtube är exempel på sådana plattformar som drar mycket surf. Titta på alla dina datatjuvar under inställningar och justera appars anslutning till wifi. Om du inte är nöjd med telefonens egna funktion går det att ladda ner appar för att du ska kunna hålla koll på förbrukningen. Ett annat tips är att använda gratis trådlösa nätverk så fort möjlighet ges. Idag finns trådlösa nätverk i princip överallt. Även på bussar.