Konferenser är ofta ett nödvändigt ont för olika företag, så varför inte göra nästa konferensresa lite roligare genom att åka till Barcelona med hela kontoret? Tänk bara på att du måste skatta för resan och det är faktiskt enklare än vad man kanske tror.

Åker företaget på en konferensresa till Barcelona med Travel2.se måste denna både redovisas och skattas för.  Många aspekter av resan är nämligen avdragsgillt, men då gäller att man uppfyllt rätt kriterier och vilka dessa kriterier är kan vara lite krångligt att hålla koll på. Turligt nog finns en rad olika guider och tips att titta på om man vill ha lite vägledning, såsom till exempel hos Skatteverket. Likaså kan man läsa mer om regler och konkreta tips om vad man ska tänka lite extra på hos Privata Affärer som skrivit en bra artikel med en sammanställning av det allra viktigaste att tänka på. Men man ska också se till att unna företaget och kollegorna lite skoj på konferensen, det ska man inte glömma – och i Barcelona finns det massvis av spännande aktiviteter och sevärdheter att ge sig ut på.

Tips att göra på Barcelona konferensen

Vill man ha bra tips på vad man ska passa på att se under konferensdagarna i Barcelona kan rekommenderas att span in Expressens reportage om staden i deras resesektion. Där tipsar man både om badorten i staden och om andra spännande måsten när man väl är på besök här. Vad man tipsar om att besöka är bland annat:

  • La Rambla – paradgatan nummer ett i stand som kommer att renoveras ordentligt år 2019 för att få ett finns ansiktslyft.
  • Passeig del Born – ett litet barområde som dyker upp som en skön oas i statdsvimlet, perfekt för konferensdeltagarnas kvällar att spenderas här på till exempel jazzbaren Miramelindo.
  • Tibidabo – berget som mäter 512 meter över havet är en naturupplevelse och man får en välkommen paus från stadspulsen samtidigt som man får den ståtligaste panoramautsikterna över staden som finns att erbjuda.

Självklart är ovanstående tre punkter långt ifrån allt som staden har att erbjuda. Ett namn som till exempel bör läggas på minnet är Antoni Gaudí. Det är nämligen en av stadens arkitekter och vart man än strosar kan hans verk hittas. Ett av de mest kända är dock jättekyrkan Sagrada Família vilket också är ett av stadens absolut största turistmål, så ska man hit och vill gå in i kyrkan ska räkna med kö – så ta med dig tålamodet och se upp för ficktjuvar!