Företagskreditkort kan vara nödvändigt för att effektivt hantera representationskostnader och andra småutlägg. Men hur använder man sitt kreditkort på ett säkert sätt?

Det finns många fördelar med ett företagskreditkort. Kortet kommer ofta med en rad olika försäkringar som ger dig och dina anställda större trygghet. Men det möjliggör också en bättre ekonomisk översikt, då alla småbelopp och utgifter samlas på samma faktura. Onlinekredit kan vara en bra kreditform för företag, eftersom den är tillgänglig dygnet runt, kostnadsfri att öppna och säker att använda. Du kan lära dig mer om fördelarna med onlinekredit på https://www.euroloan.se/.

Kreditkortskolan

Innan man sätter företagskreditkort i händerna på sina anställda kan det vara bra att försäkra sig om att alla vet hur de ska användas – både tekniskt och etiskt. Enkla missar kan leda till omständliga processer. Här är några punkter som är viktiga att ha koll på:

  • Undvik risker. Det är viktigt att tänka på var man använder kortet. För att undvika eventuella bedragare. Låt inte kypare springa iväg med kortet, slå inte in koden flera gånger på en dålig kortläsare, och använd inte kortet på tveksamma sajter eller platser, till exempel nattklubbar utomlands. 
  • Begränsa uttag. Att ta ut kontanter ur en automat är sällan en bra idé. Många kreditbolag har en uttagsavgift. Och många gånger gäller andra ränteregler vid uttag av kontanter. Håll koll på vad som gäller för era kort – eller ännu bättre – skippa cashen helt.
  • Lusläs fakturor. Att delbetala krediträkningen kan bli väldigt dyrt. Tyvärr försöker många kreditorer vilseleda sina kunder genom att använda sig av fakturor som – i sin utformning, med flera olika betalningsbelopp och avtal – uppmanar till delbetalning. Därför att det viktigt att vara noggrann så att man vet att det är rätt belopp som betalas in.
  • Tydliga regler. Alla hot kommer inte utifrån. Du känner förhoppningsvis att du kan lita på dina kollegor. Men för att undvika eventuella missförstånd är det bra om man från början sätter upp riktlinjer för hur kortet får användas – och till vad. Man kan tycka att det borde säga sig själv, att man borde kunna förlita sig på folk magkänslor, men det finns skräckhistorier om hur företagskrediter missbrukats av de anställda. Berättelser som ofta slutar i rättssalen.