Uppsala Konsert och KongressEn svensk konferensanläggning är nominerad till titeln världens bästa. Konkurrensen är hård, men kanske kommer UKK, Uppsala konsert och kongress, att vinna utmärkelsen i år.

Vart annat år utser branschorganisationen AIPC, The International Association of Convention Centres, världens bästa konferensanläggning. För att bli nominerad krävs att minst 25 kunder, som arrangerat internationella konferenser med minst 100 deltagare per evenemang, fyller i en omfångsrik enkät som tillhandahålls av branschorganisationen. En av de nominerade till årets pris är Uppsala Konsert och Kongress, som fick ny VD i augusti 2015.

Andra konferensanläggningar, som är med och tävlar om utmärkelsen detta år, är bl.a. Palais des Congrès de Montréal, Hong Kong Convention & Exhibition Centre, Hawaii Convention Center och Darwin Convention Centre. På Uppsala Konsert & Kongress, som i år är nominerade för andra gången, är man mycket glada över nomineringen:

– Vi är mycket glada och stolta. Det är en bekräftelse på personalens engagemang och arbetsinsats. Det är våra gäster som gjort det här möjligt genom att de givit positiva omdömen om UKK i sina enkäter, säger Cecilia Björkenå, konferenschef på UKK i en presskommentar.

Förra gången slutade Uppsala Konsert & Kongress på trettonde plats, vilket också måste sägas vara smickrande med hänsyn till konkurrensen. Förra året besöktes anläggningen av 56 000 personer, då ungefär 500 konferenser, möten och kongresser genomfördes. rkenå inte svara på: n till konn av 56 000 personer, då ungefär 500 msäten kan dock Cecilia Björkenå inte svara på: n till konExakt vad det är som har uppskattats av de besökare som har fyllt i enkäten kan dock Cecilia Björkenå inte svara på:

– Vi har ingen insyn i vilka frågor som kunderna får besvara, men det handlar om service, om hur upplevelsen var och hur tekniken fungerade, säger konferenschefen.

Vinnaren av den prestigefyllda utmärkelsen tillkännages på AIPC:s årskongress i sommar. Även om UKK, som de flesta uppsalabor kallar anläggningen, inte skulle vinna så har man annat att glädjas över. 2014 hamnade byggnaden på nyhetskanalen CNN:s lista över världens vackraste konsertbyggnader.