Under sommaren är det få konferenser som hålls och många konferensanläggningar håller sommarstängt, men det hindrar inte att man som företag inte ska kunna börja planera för höstens konferenser redan nu – men vilken typ av konferens bör man boka in? Senaste konferenstrenden handlar om att vistas ute i naturen.

konferens föreläsning debattAtt hålla konferens på sommaren är något de flesta företag undviker eftersom många av medarbetarna försvinner iväg på semester, men visst går det att boka en konferens som ska hållas i höst redan nu. Men vilken typ av konferens bör man då boka in? Enligt den senaste trenden är det utomhuskonferenser som är bland det hetaste just nu. Till exempel skriver tidningen Lidköpingsnytt lite skämtsamt att det är mer inne än någonsin att vara ute, vilket också gör att man från olika campingresorter väntar ett högt tryck på konferensanläggningarna. Det är också något som man känner av uppe i Sälen där man just nu saknar hela 1 000 säsongarbetare för att kunna hantera den väntande strömmen av besökare inför höst- och vintersäsongen. Därför har man nu enligt Sveriges Radio bett Arbetsförmedlingen Norra Dalarna om hjälp att redan nu under sommaren att påbörja rekryteringarna inför vinterns konferensgäster, skidåkare och andra besökare. Men alla är inte lika oroade, en arrangör uppger att man kommer vänta med rekryteringen till i augusti precis som man gör varje säsong – så om tanken är att boka konferens i fjällen kan det vara bra att ha koll på vilka arrangörer som har tid och medel för att stå som värd innan bokningen görs.

Hur viktigt är deltagande i en företagskonferens?

Att alla medarbetare som befinner sig på konferensen deltar är vitalt för att en konferens ska bli lyckad. Därför är det viktigt att du som står för konferensen hittar ett sätt att motivera deltagarna till att delta, men undvik dock att straffa de som i alla fall inte presterar så bra under konferensen. Något som Dagens Industri till exempel uppmärksammat är hur bankanställda i Kina som enligt chefens mått mätta inte hade gjort bra ifrån sig under en konferens om motivation blev smiskade och fick håret rakat som straff – och det är nog något man ska undvika!

Inte heller ska man göra som Karatefylla-gänget skojar om i denna video: