Ska du hålla i en konferens? Kul, då finns det saker som kan hjälpa dig på traven för att förenkla hela vistelsen och sammanhållningen. Hitta ett lämpligt tillhåll, ha etikettmaskiner och lägga upp det så att det blir en bra balans mellan jobb och nöje.

Etikettmaskin och en bra lokal är bara några saker att nämna som kan vara bra på en konferens. Etikettmaskinen för att den kan skriva ut namnlappar åt alla deltagare så att alla vet vem som är vem, en bra lokal för att den ska motivera och samtidigt härleda till koncentration och fokus. Men det finns även andra saker att tänka på.

Välj en skön plats

Konferenser är vanligtvis en eller ett par dagar av arbete och planering inför projekt eller kommande säsong. Att sitta hela tiden på en grå lokal mitt i stan utan att göra annat än prata och ta fikapauser är kanske inte det optimala för alla medarbetare. Därför kan du boka en konferenslokal någonstans i landet där det också känns trevligt att vara. Kanske en herrgård ute på landet som även driver hotellverksamhet, eller hyra ett ställe i stan som erbjuder andra aktiviteter än bara konferens. En konferens ska sprudla av kreativitet och bädda för framtidens framgångar.

Gör konferensen inspirerande

Det är viktigt att alla deltagare tar med sig något positivt från konferensen som även gynnar företaget. Se därför till att hålla workshops så att alla får en chans att bidra med sina idéer. Gemenskap och förtroende ska vara ledorden på konferensen.

Utrustning

En konferens utan rätt utrustning kan bara bli misslyckad. Se till att ha allt du behöver som datautrustning, storbildsskärm och tv, ett bra wifi, etikettmaskiner, sköna stolar och bord, god mat och allt annat som ska platsa in beroende på vad som står på agendan.