Är det dags för företagets årliga konferens? Då är tipset att bege er till den nyöppnade konferensanläggningen i Linköping – den hittas i regementets gamla anrika lokaler!

När det är dags för årets konferens med jobbet är det flera företag som väljer att flyga sina anställda utomlands, men egentligen är det ganska onödigt. Det finns flera fantastiska konferensanläggningar inom landets gränser och då slipper man dessutom kostnaden för flyg och behöver bara boka hotell. Likaså har man inte den samma inverkan på miljön när man väljer att resa inrikes, förutsatt att man väljer bort flyg till fördel för tåg. Men vart ska man åka? Ett tips är att boka in sig på hotell i Linköping och hålla konferensen i regementets gamla lokaler!

”Sedan regementet lades ner har Livgrenadjärmässen fungerat som fest- och konferensanläggning. Nu byggs de två nedersta våningarna om till hotell med 15 dubbelrum – och ett logement med tre klassiska våningssängar i järn.” läs mer här.

Fokus på ortens militärhistoria

Det roliga med den här konferensanläggningen är att man tagit vara på Linköpings militärhistoria, både genom lokalerna och i inredningen. Till exempel kan man få hyra in sig i ett rum som är inrett precis såsom det var för dem som arbetade och tjänstgjorde här – i ett logement med våningssängar och plåtskåp alltså. Dock är det många i konferensanläggarens närhet som varnat henne för detta och menar på att ingen som gjort lumpen kommer vilja betala för att sova så, men hon tror tvärt om. Enligt mässdirektör Anna kommer detta att bli anläggningens mest uthyrda rum. Men alla rum och inte bara detta har fått anknytningar till stadens regementen genom att inredas med militärhistoriska inredningsdetaljer och som gäst kan man få tävla med varandra i militär femkamp – något som är perfekt för ett konfererande företag att bryta av med!