Är du ett stort bolag med lager och logistiktjänster krävs det en hel del smarta verktyg och planering för att få saker att gå ”smooth”. Ett företag som ofta fått kritik är bland andra Postnord, som titt som tätt slarvar bort viktiga försändelser.  ­

Stora företag som Amazon och Alibaba har lager utan dess like, och behöver förmodligen grenställ. Det är bra även för mindre e-handlare och sådana företag som dagligen hanterar logistik, till exempel Postnord. På https://www.rmslager.se/lagersystem/grenstall/ hittar du det och annan lagerinredning.

Postnord – kantat av skandaler

lager företagDet har varit en hel del skandaler omkring Postnord de senaste åren. Med allt från borttappade paket, försenade paketförsändelser med viktig medicin till röstmissen i förra årets riksdagsval.

I en artikel i Svenska Dagbladet går det att läsa om hur Postnord misslyckades med att leverera förtidsröster i tid, vilket fick de att inte räknas. Totalt var det 145 förtidsröster som inte kom med i räkningen. Nu kräver Falu kommun ekonomisk ersättning från Postnord, just på grund av detta bristande i att leverera.

Borttappade röster räknades inte med i valet

Postnord menar dock att det inte alls är deras fel, utan att ansvaret för den sena leveransen av röster har att göra med kommunen själv. Det var nämligen kommunens tjänstemän som skulle ha hämtat en säck med förtidsröster på företagets lokala kontor, vilka inte kom. Men kommunen hävdar alltså att det är Postnord som har det yttersta ansvaret och skulle ha levererat rösterna. Frågan är nu vad som kommer att ske.

Lagerjätte blir klimatneutral

Ett annat stort företag med i princip bara lagerverksamhet (eftersom allt säljs online) är som nämnt Amazon. Nu är det klart att jätten inom e-handel ska göras koldioxidneutralt till 2040. Om 20 år med andra ord. I en artikel i Veckans Affärer skrivs det att med 100 000 eldrivna skåpbilar ska internethandeln vara helt neutral gällande koldioxidutsläpp på två decennier. Det är grundaren Jeff Bezos som själv gått ut med målet, i samband med en presskonferens inför det stora FN-klimatmötet i New York nu idag. Eftersom Amazon är ett sånt stort bolag som många ser upp till är det möjligt att fler tar efter och går i samma fotspår.