Att flytta konferensen utanför kontorets väggar är lönsamt då detta bidrar till ökad kreativitet, och oroa dig inte för att konka omkring på konferensmaterialet för det kan du enkelt buda över till konferensanläggningen – se bara till att du använder rätt budfirma.

En välplanerad och väl organiserad konferens kan bidra till ökad gemenskap bland kollegorna och på så vis även bidra till ökad kreativitet och sprida ett lugn på kontoret. Det skriver Veckans Affärer om där man tar upp just hur miljöombytet och själva miljön konferensstället är i kan lyfta en hel arbetsgrupp. Så om det vankas konferens kan det vara bra att verkligen välja plats noggrant. Och oroas inte över att få bort allt material som krävs för konferensen, det går alldeles utmärkt att köra över prylarna med hjälp av budbil. Ett tips är att välja en mindre budfirma i stället för en av de större koncernerna, bokar du till exempel bud hos Lillebil.se kan du själv välja storlek på budbilen och det är något som man ofta inte får hos de större firmorna. Ta exempelvis Postnords bud som exempel, förra året kom till och med ett spel som driver med deras hantering av just buden de skickar vilket bland annat ehandel.se skrev om.

Fördelar med att välja mindre budfirmor

En stark fördel med att välja ett mindre bolag är att man hjälper näringslivet och de fristående åkerierna att hålla sig flytande vilket kan vara svårt i denna konkurrensdrabbade bransch. Vissa åkare har till och med uttalat sig om hur de känner sig nedtryckta av de större bolagen när de kör som frilansansande underleverantörer för dem. Hur debatten går kring det går att läsa hos Svenska Dagbladet.

Fördelar med konferens på annan ort

När allt är överbudat är det sedan dags att dra igång konferensen. Om du planerat den väl och valt att ha den på annan ort kan du dra nytta av följande fördelar:

  • Ökad kreativitet – speciellt när konferensen hålls i en stressfri miljö såsom på en havs- och naturnära plats.
  • Ökad gemenskap – planera aktiviteter som gynnar team och samarbete för framtida gemenskap och gott teamwork.
  • Ta tillfället i akt för utveckling – håll kurser, seminarier och fokusera på att höjas kompetensen hos de anställda.
  • Tillhörighet och lojalitet – i avslappnande miljö bidrar teamwork och aktiviteter till en ökad känsla av samhörighet mellan de anställda vilket i sin tur ökar lojaliteten både mot företaget och mot arbetsuppgifterna framöver.